Kancelárie ICEJ po celom svete stoja na strane Izraela

Vedeli ste, že Medzinárodné kresťanské veľvyslanectvo Jeruzalem má kancelárie so svojimi zástupcami vo viac ako deväťdesiatich krajinách sveta? Táto medzinárodná sieť kresťanov stojacich na strane Izraela sa každoročne rozširuje, pretože vedúci predstavitelia nášho celosvetového hnutia spájajú veriacich s našim biblickým mandátom: „Potešujte, potešujte môj ľud!“ hovorí váš Boh“ – Izaiáš 40, 1.

Naše medzinárodné kancelárie sa aktívne zapájajú do organizovania zhromaždení solidarity za Izrael, organizujú konferencie, otvárajú dvere izraelským diplomatom, zapájajú sa do boja proti antisemitizmu, získavajú finančné prostriedky na projekty ICEJ Aid a Alija a mnoho ďalších aktivít. Nižšie uvádzame niekoľko aktualít z jednotlivých krajín.

Otvorenie nových kancelárií ICEJ v Stredoafrickej republike a Kamerune
Počas uplynulého víkendu začal Dr. Mojmír Kallus, podpredseda ICEJ pre medzinárodné záležitosti, dlhšiu návštevu Afriky, ktorú zahájila konferencia o Izraeli v Bangui v Stredoafrickej republike. Na trojdňovom stretnutí sa zúčastnili vyšší cirkevní predstavitelia, starosta Bangui a stovky nadšených veriacich. Konferenciu uzavrelo uvedenie Firmina Ngatoua do funkcie Národného riaditeľa našej novej kancelárie ICEJ – Stredoafrická republika. Mojmír teraz bude pokračovať do Kamerunu na ďalšiu izraelskú konferenciu a otvorenie nášho nového zastúpenia, ktoré tam povedie apoštol Julius Ekie. Služobná cesta sa skončí v Gabone, kde náš Národný riaditeľ a stredoafrický regionálny koordinátor Judicael Monguengui usporiada druhú výročnú izraelskú konferenciu pre vedúcich cirkví z celého regiónu a kontinentu.

Bol vymenovaný nový zástupca ICEJ pre Azerbajdžan
Barry Denison, viceprezident ICEJ pre prevádzku, navštívil minulý víkend Azerbajdžan, aby ustanovil Aykhana Mahmudova za nášho nového zástupcu v tejto krajine s moslimskou majoritou. Aykhan má skúsenosti s podnikaním a pastoráciou a Boh mu do srdca suverénne vložil nadprirodzenú lásku k Izraelu a židovskému ľudu.

ICEJ Fínsko organizuje výstavu fotografií Izraela na pomoc deťom
S cieľom získať finančné prostriedky na podporu projektov ICEJ AID pre deti v núdzi v Izraeli náš fínsky tím pod vedením Janiho Salokangasa otvoril minulý týždeň špeciálnu výstavu, na ktorej bol vystavený výber nádherných fotografií ICEJ. Fínsko hostí výstavu fotografií Izraela na pomoc deťom, ktoré v Izraeli nafotili zamestnanci ICEJ.
Výstava potrvá tri týždne a už jej vernisáž, ktorá zaplnila celú sálu, vyvolala rozruch.

Slovensko sa zhromaždilo za Izrael
V máji predseda ICEJ Slovensko Peter Švec a jeho tím zorganizovali v Bratislave festival Mlieko & Med pri príležitosti Dňa nezávislosti Izraela a Dňa Jeruzalema. Súčasťou osláv bolo biblické vyučovanie a prednášky o aktuálnych udalostiach, hudobné a tanečné vystúpenia pod holým nebom, pouličné trhy, programy pre deti a ďalšie zaujímavé aktivity. Zúčastnil sa na nich aj podpredseda ICEJ Mojmír Kallus, ktorý sa prihovoril v miestnych kostoloch, a viedol výbornú diskusiu so slovenským premiérom Eduardom Hegerom, veriacim kresťanom a podporovateľom Izraela.

Libérijskí kresťania oslavujú Jom Hatzmaut
V máji predseda ICEJ Liberia Aaron Wright a jeho tím usporiadali banket a špeciálnu konferenciu pre ženy pri príležitosti Dňa nezávislosti Izraela.

Na nórskej konferencii vystúpili pôsobiví izraelskí rečníci.
Nedávno predseda ICEJ Nórsko Dag Øyvind Juliussen a jeho tím zorganizovali veľkú proizraelskú konferenciu, na ktorej vystúpili pôsobiví izraelskí rečníci Hananya Naftali a Yosef Hadad.

ICEJ UK organizuje prvú zo šiestich celoštátnych konferencií
V apríli pobočka ICEJ-UK usporiadala prvú zo šiestich vzdelávacích konferencií, ktoré naplánovala po celej krajine na rok 2022. Na úvodnej konferencii v Billinge vystúpil ako hlavný rečník David Parsons z hlavného tímu v Jeruzaleme. V nasledujúcich mesiacoch vystúpia ďalší pozvaní rečníci na konferenciách v Southamptone, Lincolne, West Midlands, Londýne a Glasgowe. Britský tím tiež spustil pravidelný podcast „Jerusalem Dispatch“ a televízny program na Revelation TV so spolumoderátormi Simonom Barrettom a riaditeľom pobočky Rev. Davidom Elmsom.
Pražské zhromaždenia za Izrael.


Česi a Nemci usporiadali v Prahe zhromaždenie solidarity s Izraelom
V apríli niekoľko stoviek českých a nemeckých občanov zaplnilo ulice Prahy na pochode solidarity za Izrael. Bolo medzi nimi aj 100 stredoškolákov z Nemecka a Českej republiky, ktorí sa nasledujúci deň vybrali na prehliadku neslávne známeho koncentračného tábora Terezín. Hlavný program sa konal v záhrade českého Parlamentu v Prahe a vystúpila na ňom izraelská veľvyslankyňa v Českej republike Anna Azariová a najvyššie politické osobnosti. Vrcholom solidárneho podujatia bola nepochybne prítomnosť Evy Erbenovej, 92-ročnej ženy, ktorá prežila holokaust a pochádza z Československa a v súčasnosti žije v Aškelone. Táto temperamentná dáma, ktorá plynule hovorí česky a nemecky, si získala rešpekt svojím šarmantným spôsobom rozprávania vlastného desivého príbehu z obdobia šoa. Všetkým jasne vysvetlila, prečo musí existovať štát Izrael – aby chránil každého Žida, ktorý by mohol čeliť prenasledovaniu. Každoročné zhromaždenie za Izrael organizuje česká a nemecká pobočka ICEJ už devätnásty rok a stalo sa pevnou tradíciou obhajoby Izraela v strednej Európe.


ICEJ Fidži privítalo nového izraelského veľvyslanca
ICEJ Fidži nedávno usporiadalo uvítací banket pre Roia Rosenblita, nového izraelského veľvyslanca na Fidži a v tichomorských ostrovných štátoch. Prijatie a večera sa uskutočnili hneď po tom, ako veľvyslanec Rosenblit odovzdal svoje poverovacie listiny fidžijskému prezidentovi Ratu Williamovi Katoniverovi a uskutočnil zdvorilostné návštevy premiéra a ďalších vysokých vládnych predstaviteľov. Na slávnostnom prijatí ICEJ sa zúčastnili mnohí vládni, spoločenskí, obchodní a cirkevní predstavitelia vrátane bývalého predsedu vlády a niekoľkých súčasných a bývalých ministrov a členov Parlamentu. Zúčastnili sa na ňom aj lekári, ktorí absolvovali školenie na Hebrejskej univerzite Med School prostredníctvom izraelského Ministerstva zahraničných vecí, vojenskí dôstojníci, ktorí slúžili v jednotkách OSN na Golanských výšinách, a niekoľko hráčov ragby z Fidži, ktorí pôsobia v profesionálnom ragbyovom klube v Tel Avive. Fine Ditoka, Výkonný tajomník ústredia ICEJ v Jeruzaleme, pricestoval pri tejto príležitosti domov, aby koordinoval uvítacie podujatie a oficiálnu návštevu veľvyslanca na Fidži. Národný riaditeľ ICEJ-Fiji Mikaele Mudreilagi srdečne privítal veľvyslanca a ubezpečil ho o obrovskej kresťanskej podpore Izraela na Fidži. Veľvyslanec Rosenblit reagoval vyjadrením svojho živého záujmu o spoluprácu s tichomorskými ostrovnými štátmi, najmä s Fidži vzhľadom na jeho strategickú úlohu v regióne.


Chcete sa spojiť s kanceláriou ICEJ vo vašej krajine? Navštívte našu webovú stránku www.icej.org a vyhľadajte si polohu našej najbližšej kancelárie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *